AVČ Havířov

Jedním z našich největších společných projektů je studie volnočasového areálu na severozápadním okraji města Havířova, nedaleko okružní křižovatky, která tvoří významný dopravní uzel při vjezdu do města. Území o rozloze 13,3 hektaru leží na pravém břehu řeky Lučiny a zahrnuje areál současného koupaliště.

Jedná se o dlouhodobě připravovaný koncept na podporu aktivního trávení volného času a zkvalitnění občanské vybavenosti. Studie je podložena také demografickou analýzou a analýzou poptávky mezi obyvateli města a okolí. Důraz je kladen na komplexní pojetí nabídky zařízení s atraktivním a funkčním vybavením ke sportovním, rekreačním i kulturně-společenským aktivitám všech věkových kategorií.

V rámci návrhu je řešena výstavba aquaparku s celoročním provozem a venkovním letním koupalištěm s doprovodnými sportovišti. Návrh řeší také nová rekreačně-sportovní zařízení, rozšiřující nabídku areálu – adrenalinový park s lanovým centrem, horolezeckou stěnou a dalšími atrakcemi, letní amfiteátr, envicentrum pro ekologickou výuku a kontaktní zoo, dětský svět s prolézačkami, pískovišti a skateparkem, oddechovou zónu s hřišti pro pétanque či zákoutími s venkovními krby a lavičkami. Další prostor je určen pro případné developery a investory na vybudování občanské vybavenosti (hotely, bytové domy apod.).

havirov_006_web havirov_005_web havirov_004_web havirov_003_web havirov_002_web havirov_001_web havirov_007_web

 



One Comment

  1. Hi, this is a comment.
    To delete a comment, just log in and view the post's comments. There you will have the option to edit or delete them.